Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса не се притеснява от слуховете; смята, че има добър шанс да...

Маса не се притеснява от слуховете; смята, че има добър шанс да остане във Ферари

32
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса не се притеснява от слуховете по негов адрес, заяви самият той на пистата Спа-Франкоршамп, където този уикенд се провежда Гран при на Белгия.

Бразилецът бе предупреден, че трябва да подобри представянето си, ако иска да остане в Скудерията. През последния месец за мястото му се спрягаха доста пилоти, сред които Кими Райконен, Нико Хюлкенберг (за чийто мениджмънт се твърди, че е бил в Маранело за преговори), Адриан Сутил, Пол ди Реста, Жул Бианки.

Всичко това влиза от тук и излиза от там – заяви Маса, посочвайки първо едното, а след това и другото си ухо. – Миналата година ситуацията ми бе дори по-лоша и значително по-сложна. А тогава втората част на сезона бе добра. Сега темпото не бе лошо през първата част от шампионата, всъщност даже значително по-добро от това през 2012-та. В някои надпревари обаче не взех точките, които трябваше. Но имахме скорост в почти всички състезания. Очакваните резултати не дойдоха поради различни причини – експлодиращи гуми, завъртания в квалификация, стартиране от дъното на грида. Без тези и други инциденти нещата в шампионата щяха да са различни сега. Сега трябва да напасна всичко, да съм по-постоянен и да не допускам подобни проблеми. Ако го сторя, смятам, че имам добър шанс да остана във Ферари – коментира Маса.

Той допълни, че човек винаги трябва да е наясно със ставащото около него и какво може да се случи в бъдеще:

– Винаги съм казвал, че ще съм щастлив да се състезавам за отбор, който иска да съм част от екипа и винаги ще давам най-доброто от себе си, за да си намеря желаещ ме тим. В крайна сметка обаче, се броят резултатите.

Маса каза отново, че Спа е една от любимите му писти, както и че се чувства уверен преди уикенда за Гран при на Белгия.

Имал съм добри състезания тук. Всъщност почти винаги съм се представял както трябва. Затова се надявам на още един силен уикенд, както и че колата ще работи хубаво на това трасе – каза Фелипе.