Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса не се притеснява за формата си

Маса не се притеснява за формата си

78
0
Фелипе Маса

Бъдещето на Фелипе Маса е въпрос, който неизменно се обсъжда през последните години на различни етапи от сезона във Формула 1. Повод за това обикновено е спад във формата на бразилския пилот на Ферари. Тогава като че ли в задължително упражнение се превърна дискусията дали Маса ще остане в Скудерията.

2013 г. не прави изключение, като Фелипе отново запазва хладнокръвие. Той заяви след участието си в тестовете на Силвърстоун, че не се притеснява от формата си и знае какво да направи, за да подобри резултатите си. Проблемът в случая е, че след подиума в Испания в началото на май, класиранията на Маса далеч не са добри – той има едва 12 точки от четири старта, две отпадания и катастрофи в три последователни състезателни уикенда.

Знам какво трябва да направя. Просто се концентрирам върху добрите резултати. Темпото съществува и не съм притеснен, тъй като честно казано, демонстрирах скорост в повечето стартове досега. Случвало се е да не завърша надпревара, но е необходимо да се съсредоточим върху това да стигаме финала и да сме бързи. Сигурен съм, че ако не се случи нещо странно, ще постигна добри позиции. Трябва малко да подобря постоянството си – коментира бразилецът.

Той допълни, че е приветствал възможността да тества в средата на сезона и обясни, че тренировките винаги са важни.

Освен това имаше пауза от три седмици между две състезания, така че съм щастлив да тествам и да получа по-добро разбиране за гумите. Изглежда новите работят по-добре, поне в сравнение с видяното в надпреварата на тази писта. Никой не е имал каквито и да са проблеми през трите дни изпитания, а от гледна точка на безопасността, това е най-важното нещо. Прототипният хард като че ли е малко прекалено твърд за състезания. Мисля, че в предстоящите надпревари изборът може би ще гравитира към по-меките смеси, тъй като те са в състояние да работят при по-ниски температури и да издържат по-дълго. Температурата има значително влияние върху колите. На Силвърстоун например точно това не ни помогна, но да видим какво ще стане в Унгария, където можем да очакваме да е по-горещо. Там е нужно сериозно аеропритискане, така че да се надяваме, че ще намерим правилните решения, за да сме конкурентоспособни – каза още Маса.