Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса не си позволява да подценява Макларън

Маса не си позволява да подценява Макларън

40
0

Фелипе Маса изобщо не подценява Макларън и формата, която пилотите им ще демонстрират в Гран при на Великобритания, въпреки двойната победа на Ферари във Франция, заяви бразилецът.
Италианският екип доминира в състезанието на Маникур като повечето специалисти ги сочат за фаворити и на Силвърстоун. От своя страна Фелипе Маса също е сигурен, че тимът му ще бъде много силен в Англия. Но въпреки това е наясно, че истинската скорост на Макларън е по-добра от тази, която британците показаха в Гран при на Франция.
„Сигурен съм, че ще бъдем конкурентоспособни в състезанието – започна Маса. – В тестовете миналата седмица изпробвахме някои нови компоненти и преценявахме нови неща по настройките, освен това направихме механични подобрения. Бях доста доволен от баланса на F2008, така че всичко изглежда наред. Но все пак никога не трябва да подценяваме нашите съперници, защото те работят сериозно и са много близо. Мисля, че във Франция така и не видяхме действителната скорост на болидите на Макларън, защото те винаги бяха в трафик, стартирайки от по-задни позиции. Така че не можем да кажем, че сме били толкова много по-силни от тях на Маникур.”
Освен това Маса е на ясно с изненадите, които обикновено поднася Силвърстоун. Бразилецът обясни, че дори да не вали, силата на вятъра може да изиграе лоша шега на всеки и да дестабилизира колата му. Въпреки това Фелипе се надява на успешен уикенд, който за него да приключи с качване на подиума.