Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Не смятам, че трябва да бъда наказван

Маса: Не смятам, че трябва да бъда наказван

45
0
Испания,квалификация,Фелипе Маса,Ферари

Фелипе Маса се класира не шесто място в квалификацията днес в Испания. Бразилецът, който изостана с едва 0,001 сек от своя съотборник Фернандо Алонсо обаче ще стартира от девето място утре, след като бе наказан за възпрепятстване на Марк Уебър по време на втората част от квалификацията.

„Не очаквам наказание“, заяви Маса преди да разбере за връщането си назад на стартовата решетка. „Когато той се появи зад мен останах от вътрешната страна, за да не създавам проблеми. В този момент той бе с използвани гуми. Никой не успя с такива да влезе в третата част на квалификацията. Явно е, че трябваше да спре и да сложи нови гуми, за да подобри сериозно времето си. Затова не смятам, че трябва да получавам глоба.

Очакваме условията в състезанието да са като днес, поне що се отнася за температурите и вятъра. Със сигурност ще е много по-трудно за гумите, ако стане по-топло. Не мисля обаче, че ще се покачат. Видяхме вчера, какво ни очаква. Някои отбори се представят по-добре в дълга серия от обиколки, отколкото в една единствена. Ще бъде тежко състезание, защото силите са изравнени. Очаквам много спирания в бокса.

Очаквахме, че пилотите на Мерцедес ще са бързи днес. Изоставаме на половин секунда от тях, не от Ред Бул. Очаквахме да вземат полпозишъна след последните квалификации и след като бяха най-бързи тук през зимата. Не смятам, че утре ще са толкова бързи, колкото бяха днес.“