Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса не търси вина в стратегията

Маса не търси вина в стратегията

41
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса заяви, че не би могъл по никакъв начин да упрекне тима на Ферари за избора на стратегия в днешното състезание и заяви, че за него проблем е била работата само на твърдите гуми във финалната фаза на борбата по време на Гран при на Китай.

Не зная какво да кажа – с характерното си свиване на рамената започна коментара си на тактиката бразилецът. – Не мисля, че беше добре да карам с твърдите гуми над 20 обиколки в края, но причината бе в това, че нямах сцепление с тях, че не заработиха добре. Загубих темпо и след това и много позиции. От друга страна в началото имахме темпото на [Себастиан] Фетел и Макларън. Като цяло бяхме близо до Фетел преди накрая просто да загубя сцепление.

Бразилецът обаче бе категоричен, че не би искал да опитва да прави състезание с три комплекта нови гуми, но да тръгне от 18-о място на стартовата решетка, както направи днес Марк Уебър. Според него Ферари просто се нуждае от още малко скорост, особено в събота, за да се върне в борбата за местата на подиума.

Отново с типичната си скромност Маса не се задълбочи особено и в коментара на поредното си по-предно класиране и спечелен двубой с Фернандо Алонсо.

Испанецът от своя страна призна, че е направил лош старт, позволил на Фелипе да го задмине.

Едва не загубих позиция и от една от Форс Индиите. След първия питстоп загубих прекалено много време зад Михаел [Шумахер], което ме отдалечи от водещата група. В края на дистанцията пак се борех срещу него, но при обърнати места. Беше чудесна битка, макар да предпочитам да я водехме за подиум, а не са седмо място – заяви двукратният световен шампион.

Фернандо допълни, че състезателното темпо на Ферари просто е било прекалено ниско днес, но той няма да загуби увереността си заради това.