Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса недоволен от сезона си до момента

Маса недоволен от сезона си до момента

30
0

Фелипе Маса изрази недоволството си от развитието на сезона за него до момента в уебсайта на Ферари, но също така изрази увереността си, че проблемите му ще бъдат решени в оставащите надпревари от сезона.

В момента Mаса е на 78 точки зад лидера в шампионата, като в последните три надпревари не успя да спечели нито една точка.

„Със сигурност не съм доволен. Началото на сезона не бе такова, каквото очаквах. Първите състезания бяха ОК, взехме два подиума, но после не направихме добри надпревари. Особено последните три поредни състезания – в тях все се случваше нещо – или не финиширахме, или не взимахме точки.

Това не е първият път, в който имахме тези проблеми – имах ги и в Барселона, и в Мелбърн. Тази година имаме много твърди гуми и с тях се работи много трудно – трудно се докарва нужната температура в тях. На писти, които бяха малко по-хладни или не достатъчно абразивни, аз се мъчех в квалификацията с достигането на нужната температура в гумите.

В състезанията не е толкова зле. На много места, на които в квалификацията се мъчехме, в състезанието беше добре. Основният проблем бе да постигнем нужната температура и да имаме правилното сцепление през първата от квалификационните обиколки. Ако това не стане, със сигурност ще се мъчиш и няма да постигнеш времето, което искаш. Затова е нещо, върху което работим наистина много и което се надявам, че ще изчезне за останалите състезания този сезон.

В последните две състезания имахме някои нови части по колата. Мисля, че с тях постигнахме прогрес спрямо предишните надпревари, но също така е важно и да задържиш мотивацията си да усъвършенстваш колата, за да може тя да е още по-добра за следващото състезание“, обяснява Маса.