Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса недоволен от стюардите на ФИА

Маса недоволен от стюардите на ФИА

38
0
Фелипе Маса,Хокенхайм

Фелипе Маса изрази недоволство от стюардите на ФИА, тъй като бе разследван за катастрофата малко след старта на Гран при на Германия.

Бразилският пилот на Уилямс се блъсна с Кевин Магнусен (Макларън) и след това бе разследван за инцидента. Той обвини за станалото по-младия си колега, чието каране обаче не бе предмет на дискусия при стюардите. Според Маса Магнусен бил прекалено агресивен. Бразилецът заяви в Унгария преди уикенда за Гран при на страната, че останал изненадан от това, че той е бил разследван.

Вижда се, че има какво да се подобри във ФИА. Ако стюардите мислят по такъв начин, не знам кого ще вземат да изпълнява тази функция – заяви Фелипе, който на последвалия въпрос дали смята, че трябва да говори с тях за станалото, отговори: – Да. Но не мисля, че трябва да живеем в миналото и да се връщаме към него. Необходимо е да живеем в настоящето с поглед към бъдещето. Трябва да се концентрираме върху това да свършим добра работа на Хунгароринг. Това ме интересува. Честно казано, миналото няма да се промени, така че просто се фокусирам върху предстоящото.

Бразилецът отбеляза, че бил разбрал и друго – че трябва да кара не само за себе си, а мислейки какво биха могли да сторят пилотите около него. След това повтори, че оставя станалото зад гърба си, тъй като в противен случай не би научил нищо.