Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Няма да променям нищо в подхода си

Маса: Няма да променям нищо в подхода си

62
0

Фелипе Маса твърди, че подходът му в състезанията няма да се променя въпреки факта, че преди Гран при на Великобритания той е лидер в шампионата.

Победата на пилота на Ферари във Франция преди две седмици му помогна да оглави класирането, като силното му представяне след малко колебливия старт го направиха сериозен претендент за титлата.

И въпреки че действително бразилецът е много доволен от представянето си, той настоява, че ситуацията няма да промени нещо по отношение на състезанията.

„Хубаво е да водиш в шампионата и да видиш името си най-отгоре, но ако трябва да съм честен, това не означава толкова много за мен и трябва да се концентрирам върху други работи” – каза Маса на официалния сайт на Ферари.

„Има да се изминава още дълъг път и да съм лидер в класирането не променя много неща за мен. Предпочитам да се концентрирам върху работата си и да подхождам индивидуално към всеки тест и състезание. Едва след всички състезания ще можем да кажем дали сме свършили правилно работата си.”

„Със сигурност е хубаво да си първи преди следващото състезание, да си водач и да си спечелил последната надпревара. Това ти е страхотен стимул, но продължава само докато започнеш със следващата задача.”

Бразилецът признава, че е окуражен от подобренията по F2008, които са били тествани на Силвърстоун миналата седмица. Той припомня, че по време на надпреварата на Маникур е имал болки във врата, а след това е хванал и грип, но е убеден, че ще бъде в кондиция за надпреварата тази неделя.