Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса очаква по-добро състезание в Канада

Маса очаква по-добро състезание в Канада

31
0

След разочарованието в уикенда, когато Ферари празнуваха своята Гран при №800, Фелипе Маса се надява на различно представяне в осмия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. Бразилецът продължи и договора си със Скудерията, което му дава допълнителна увереност в тима.

– Доволен съм, че постигнахме споразумение, тъй като чувствам всички в Маранело като семейство. Отношенията ни са много повече от работна връзка. От чисто професионална гледна точка е страхотно да знам какво ме очаква на такъв ранен етап от сезона. Така ще мога да се концентрирам на сто процента върху останалите надпревари – заяви Фелипе.

Пилотът няма кой знае колко добри класирания на трасето Жил Вилньов.

– След състезанието в Истанбул изкарах няколко дни в Сао Пауло. След това участвах в някои промоционални събития за партньори на отбора ни и накрая пристигнах в Монреал. Харесвам канадската писта, но не съм имал особен късмет на нея. Всъщност най-добрият ми резултат на нея е от последния ми сезон със Заубер – 2005 г., когато финиширах 4-и. Последните две надпревари бяха особено тежки: през 2007 г. бях наказан за излизане от питлейна на червен семафор, а през 2008 г. имаше проблем с дозареждащата система, който ми коства подиум – обясни Маса. – Надявам се тази година нещата да са по-добри, а и очаквам F10 да е по-конкурентоспособно, отколкото в Турция. Пистата има някои характеристики, подобни на Мелбърн и Сахир, където бяхме в челото на колоната. Но както обикновено, първата ясна представа ще дойде в петъчните тренировки.