Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса очаква в Баку да има повече изпреварвания, отколкото в Монако и...

Маса очаква в Баку да има повече изпреварвания, отколкото в Монако и Сингапур

63
0

Пилотът на Уилямс Фелипе Маса очаква заради по-дългите прави на трасето в Баку за Гран при на Европа идния уикенд, там изпреварванията да са повече, отколкото на другите градски писти в календара, като Монако и Сингапур. Последните 4 завоя от обиколката на новото трасе са изключително бързи и водят към дългата старт-финална права.

След нея идва и тежко спиране за първия завой, което би трябвало да е отлична възможност за изпреварвания. Като цяло конфигурацията изглежда доста по-бърза от тези на Монте Карло и Марина Бей и очакванията са средната скорост да е 200-210 км/ч.

Техническият директор на Уилямс Пат Саймъндс пък смята, че трасето е доста необичайно, тъй като е градско, но е доста бързо и ще предложи интересно предизвикателство за пилотите. „Най-забележителното нещо на дългото 6 км трасе е секцията от завой 16 до старт-финалната права, която вероятно ще се преминава на пълна газ и ще се достигат скорости от над 320 км/ч”, заяви Саймъндс.

Според него не би трябвало да очакваме дъжд за уикенда в Баку, тъй като през това време на годината в страната е доста сухо и обичайно вали средно само 2 дни в месеца през юни. Температурите ще бъдат сравнително високи – между 25 и 39 градуса по Целзий.