Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Плачех като бебе на подиума, сещайки се колко труден бе сезонът...

Маса: Плачех като бебе на подиума, сещайки се колко труден бе сезонът ми

49
0
Нелсън Пике,Фелипе Маса

Фелипе Маса трудно сдържаше емоциите си на подиума след Гран при на Бразилия и призна по-късно, че наистина се е разплакал след финала на последния старт от сезон 2012 г. Бразилецът изкара наистина трудна състезателна година, която обаче завърши с място на почетната стълбичка.

 

Това бе първи подиум за него в домашното му състезание от 2008 г., когато той самият спечели победата, но загуби титлата от Люис Хамилтън и накрая нескрито хлипаше от емоцията и напрежението. Този път Маса помагаше до последно на съотборника си Фернандо Алонсо и заяви, че се гордее от резултата си.

 

Беше наистина много емоционално да се кача на подиума в домашното си състезание. В някакъв момент плачех като бебе, сещайки се колко труден бе сезонът ми – ужасяващ в началото и много добър през втората половина. В самото състезание се случиха страшно много неща. Условията се променяха толкова бързо, че бе трудно да избереш правилните гуми – обясни Фелипе.

 

Той допълни също така, че отборът през цялото време го е информирал за ситуацията на пистата и разположението на Алонсо и Себастиан Фетел (Ред Бул).

 

Знаех как мога да съм полезен в битката за шампионата – продължи бразилецът. – Мисля, че направих най-доброто за себе си, за отбора и за феновете ми. Фернандо трябва да се гордее от стореното през сезона. Той бе в състояние да печели в моменти, когато автомобилът не бе перфектен. Бори се до самия финал, въпреки че болидът отстъпваше на тези на съперниците.

 

Шефът на Ферари Стефано Доменикали отбеляза изрично, че Маса има сериозен принос за второто място на отбора в шампионата на конструкторите и му благодари за усилията, както и за това, че не се отказа в нито един момент.