Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Постъпих правилно; Фелипе не е пренебрегвал нареждания, заяви Клер Уилямс

Маса: Постъпих правилно; Фелипе не е пренебрегвал нареждания, заяви Клер Уилямс

29
0
Фелипе Маса

Странно чувство за дежа вю имаше в ситуацията, при която в края на Гран при на Малайзия Фелипе Маса чу по радиото:

ОК, Фелипе, Валтери е по-бърз от теб. Не го задържай.

Бразилският пилот на Уилямс обаче нито отговори, нито реагира по някакъв начин. Инструкцията бе повторена с обяснението, че гумите на съотборника му Ботас са по-нови и нареждане да не го задържа. Маса запази позицията си до финала и след това заяви, че е постъпил правилно.

Мисля, че направих най-доброто за моето състезание – коментира Фелипе малко след финала пред Скай Спортс. – Борех се с Дженсън [Бътън] до финала и определено това бе целта ми – да спечеля колкото се може повече точки за екипа и за себе си. Борим се в шампионата, това бе втори старт. Валтери не можа да ме изпревари, беше трудно да задмина Дженсън. Не е като да сме били с напълно различни стратегии – неговата (на Ботас – б.р.) не бе друга в сравнение с моята. Спря веднага след мен и гумите му бяха в малко по-добро състояние, но недостатъчно, за да ме изпревари. Така че аз постъпих правилно.

Маса освен това бе убеден, че случилото се няма да навреди на отношенията му с екипа:

Взехме точки за тима, това е положително. Уважавам много отбора – и когато подписаха с мен, и преди няколко часа, така че това едва ли ще се промени. Водим битка по възможно най-добрия начин. Това е гледната ми точка и не смятам, че нещата ще са сложни или странни, когато се върна в гаража. Наистина вярвам в отбора и върша всичко по силите си да помогна.

Заместник-шефът на тима Клер Уилямс заяви, че Фелипе не е пренебрегнал нареждането. Тя допълни, че седма и осма позиция са страхотен резултат за отбора – по-силен от всичко, постигнато миналата година, така че е доволна.

Ботас заяви, че не иска да коментира станалото преди да говори с екипа:

Наистина първо трябва да обсъдим нещата в тима и какви съобщения са пратили на Фелипе. Смятам, че имах добър шанс да настигна Дженсън. Настигнах ги доста бързо, но както казах – първо ще говорим с отбора.

В официалното прессъобщение от Уилямс след финала на Гран при на Малайзия случаят изобщо не бе споменат. Главният инженер на тест и поддържащия екип Род Нелсън заяви, че двоен финал в точките е била целта за уикенда и тя е постигната. Маса допълва, че според него Сепанг не е пасвала особено на FW36, а Ботас отбелязва, че квалификацията е подчертала слабите страни на колата, върху които трябва да се работи.