Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Постоянното представяне ще е най-важно накрая

Маса: Постоянното представяне ще е най-важно накрая

56
0
Фелипе Маса,Ферари

Фелипе Маса не е напълно сигурен кой от оставащите пет старта от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. ще пасне най-много на неговото Ферари F10, но бе категоричен днес на пистата в Сингапур, че в тези надпревари най-важно ще е постоянното представяне.

– Трябва да анализираме ситуацията състезание за състезание. Но е безкрайно трудно да се предскаже кой от стартовете ще е добър за нас и кой – по-труден. Харесвам пистата в Сингапур и се справих великолепно през 2008 г., когато бях с 6 десети [от секундата] по-бърз от класиралия се втори пилот. Надявам се да сме силни и тази година – заяви бразилецът. – Важното е, че имаме нови елементи по колата, а трасето е много подобно на Монако по отношение на аеропритискането: колкото повече, толкова по-добре. Според мен ще сме конкурентоспособни.

Чисто математически Фелипе все още има шанс за титлата, макар битката за него да изглежда почти непосилна. Това обаче не променя отношението и подхода му към надпреварите.

– Целта ми винаги е една и съща: да побеждавам. Това е най-добрият подход не само за мен, но и за отбора. Според мен най-постоянно представящият се в тези последни стартове ще е шампион. Иначе би било тревожно, ако точно на тази писта завали [по време на надпреварата]. При дъжд в Монако никога не си сигурен какво ще се случи: стартът и дори квалификацията се превръщат в лотария, а тук би било същото – допълни бразилският пилот.