Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Постоянството в представянето е най-важно

Маса: Постоянството в представянето е най-важно

42
0

Фелипе Маса е сравнително доволен от представянето си в Монте Карло, въпреки че резултатите не отговарят на реалните му амбиции за шампионска титла. Той завърши Гран при на Монако на 3-та позиция, на цяла минута зад първия Фернандо Алонсо.
Наистина съм щастлив от резултатите, които постигнах през изминалия уикенд. Въпреки всичко, знаехме, че има още много да се желае от представянето на колата на тази писта. Поглеждайки представянето на Мъкларън още от първия тренировъчен ден, на всички ни беше ясно, че да сме пред тях, няма да е най-леката задача. Работихме по скоро в посока на максимално ограничаване на минусите и максимално по-предно представяне, от колкото за задължителна победа. Все пак 3-то място не е толкова лошо, поглеждайки класирането. Разликата е достатъчно малка и имаме шанс да я компенсираме.

Несъмнено не може да сме 100 % удовлетворени и щастливи от постигнатото, при положение че преките ни съперници финишираха пред нас на първа и втора позиция. Те имаха елементи в пакета си, които работеха просто чудесно в сравнение със същите детайли на нашата кола. Но моето лично мнение, макар да не съм 100 % сигурен че съм прав, е че не само Мъкларън направиха още една стъпка на горе в развитието си и впечатлиха всички, а и че Ферари показаха известна слабост.

Ако погледнете разликите на Мъкларън и Рено в Гран при на Монако и ги сравните с представянето на 2-та отбора, но в Испания, ще видите, че и при Рено се забелязва особен напредък. Това говори единствено и само, че в нашия отбор, в нашата кола, нещо не се развива както трябва и явно има проблем.

Това в което мога да съм сигурен, е единствено и само, че сегашната ситуация ще се промени. Колата ни до момента не показва 100 % от потенциала си и съм сигурен, че това ще се забележи още в Канада. Смятам, че за там пакета ни ще е доста по-добър от този за изминалите стартове.

Фелипе Маса е едва на пет точки от лидерите в шампионата Фернандо Алонсо и Люйс Хамилтън и сам казва, че определено има шанс да спечели пилотската титла и просто гледа напред в предстоящите стартове:

Спечелих две състезания. Фернандо също има 2 записани победи, а разликата е едва 5 точки. Мисля, че от тук нататък единствено и само постоянното добро представяне ще е от ключово значение. Ако нямаш способност да побеждаваш, то задължително трябва да се целиш в подиум. Най лошото ми представяне този сезон, беше финиширането на 6-та позиция. В крайна сметка и то не е лошо, но трябва да се целиш винаги нагоре, винаги в топ три, ако искаш да имаш максимални шансове за титлата.