Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса потвърди, че преговаря с Уилямс

Маса потвърди, че преговаря с Уилямс

60
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса може да продължи кариерата си за екипа на Уилямс, но в момента той нямал подписан договор с екипа от Гроув, въпреки слуховете, раздухвани от пресата в родината му.

„Разговарям с няколко отбора, между тях е и Уилямс, но в момента нямам какво да кажа“, обяснява пилотът на Ферари. Той обаче бил убеден, че ще продължи кариерата си във Формула 1.

Според вътрешна информация от Лотус, Нико Хюлкенберг продължава да е кандидат номер 1 за мястото в екипа. Затова Маса говори и с Уилямс.

„Няма да отида в малък тим, а ще отида в отбор, който има възможност да създаде добра кола“, обяснява Маса. Екипът на Уилямс обаче е едва на девето място в класирането и ресурсите започват малко по малко да приключват.

Според слуховете Маса ще върне в Уилямс Петробрас, които бяха спонсори на екипа пред 10 г. Дори Малдонадо да напусне екипа след края на този сезон, отборът има договор с PDVSA до 2015 г. заради което при евентуално предсрочно напускане ще плати обезщетение.

Докато този въпрос не се реши, Маса ще трябва да изчака решението на отбора. Малдонадо вероятно ще напусне отбора и въпреки че няма да разполага със същите средства както досега (около 35 млн. евро годишно) представлява интерес за Лотус и Заубер.

„Аз не съм платен пилот и няма да отида в отбор, където да съм само заради спонсор. По време на кариерата си съм показал какво мога и разполагам с достатъчно опит. Надявам се, че ще си намеря отбор и те да ме искат, не защото купувам мястото си. Първо искам договор. Ако дойде и спонсор, ще помогна на отбора и на себе си.“