Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса повтори, че си търси място в топекип

Маса повтори, че си търси място в топекип

52
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса повтори днес в Сингапур, че си търси място в топекип. Бразилецът няма да е част от Ферари от 2014 г. и не желае да остава във Формула 1 единствено заради участието. Затова и си търси тим с конкурентоспособен автомобил за догодина.

Той обяви това още в съобщението си в Туитър, с което оповести, че няма да кара за Ферари догодина.

Водим разговори с някои отбори и се надявам да тръгнем в най-добрата посока на развитие. Желанието ми е да намеря силен автомобил. Не се интересувам от това да съм във Формула 1 единствено, за да присъствам на грида. Искам да имам хубави възможности за постигане на резултати. Искам да се боря за победи и за титлата. Надявам се да открия такъв вариант. Имам какво да дам (на един отбор) – допълни Маса.

Шефът на Ферари в F1 Стефано Доменикали отбеляза, че решението тимът да не продължава да се състезава с Фелипе е било изключително трудно:

Познавам го, откакто беше още дете – на 19. Израснах заедно с него и научих много от реакцията му в конкретната ситуация. Начинът, по който прие нещата, демонстрираното спокойствие – това не е толкова често срещано.

По-рано през седмицата Фелипе каза пред бразилската телевизия О Глобо, че оттук нататък ще се състезава сам за себе си и няма да помага на Фернандо Алонсо в битката за шампионската титла при пилотите. След това президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло заяви, че ще разчита на него.

Отборът ще подкрепя Алонсо до последния метър и освен това очаквам Маса да направи страхотен финал на сезона. Фелипе е изключителен човек. Казват, че няма да помага на Фернандо? Моля ви! Той със сигурност ще го стори и ще ни подаде ръка (в битката) за конструкторския и пилотски шампионати – заяви маркизът.

Според Маса пък във Ферари неминуемо ще има сблъсък между пилотите догодина:

Познавам и Фернандо, и Кими и на пистата, и извън нея. Те са отлични пилоти, но се страхувам, че ще има сблъсък, когато са в един тим. Казах на шефовете да дишат колкото се може по-дълбоко, докато още могат, тъй като през следващия сезон ще им е трудно да си поемат дъх.