Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса през сълзи: Много благодаря на всички!

Маса през сълзи: Много благодаря на всички!

37
0
2013,Бразилия,Фелипе Маса,Ферари

След първите спирания в бокса Фелипе Маса бе на четвърта позиция в последното си състезание за Ферари, което освен това се състоя пред собствена публика. След наказание за пресичането на бялата линия при излизането от бокса обаче бразилецът успя да финишира едва седми. С това не успя да помогне на екипа си да се пребори за второто място в класирането при конструкторите.

„За да съм честен, това наказание бе неприемливо“, заяви Маса след финала. „За какво получих това наказание? Сигурен съм, че не съм бил единственият, пресякъл линията. Не смятам, че съм направил нещо погрешно. Не съм спечелил предимство, изпреварвайки някой извън пистата или нещо подобно.

Комисарите (тази седмица подпомогнати от бившият пилот в Гран при Марк Блъндел) си мислят, че могат да си позволят всичко. В действителност обаче често взимат погрешни решения. Съжалявам, защото днес можех да стана четвърти или дори трети. Фернандо можеше дори да ме пусне в края. Възможно бе да постигна значително по-добър резултат.

Сега в екипа определено ще има емоции. Това бе последното ми състезание за Ферари. Ще трябва в бъдеще да свиквам с новите цветове“, продължи през сълзи Маса. „Искам да благодаря на всички, с които съм работил през изминалите години и които ми дадоха шанса, да карам за Ферари, на всички инженери и механици. Много благодаря на всички!!!“