Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса приключи на първо място тестовете в Бахрейн

Маса приключи на първо място тестовете в Бахрейн

63
0

Фелипе Маса записа най-бързата обиколка през последния ден на изпитанията в Бахрейн. На пистата Сакир тестваха единствено екипите на Ферари и Тойота.
След два дни, изпълнени с проблеми, Маса се радваше на изключително ползотворна сесия. Бразилецът успя да изпълни заплануваната програма като целта бе да се намерят оптималните настройки на F2008 и колата да продължи да се развива. Другият пилот на Ферари Кими Райконен остана на трета позиция и приблизително на две десети от съотборника си Маса.
Между пилотите на Ферари се нареди Тимо Глок от Тойота, който заяви:
„Днес изпробвахме настройки за дълга дистанция и направихме някои подобрения, но трябва още да работим сериозно. Тестът тук бе важен и премина добре. Беше чудесна възможност да караме на високи температури. Освен това търсихме баланса на колата в по-горещи условия, както и настройки за охлаждането.”
Ярно Трули остана на четвърта позиция, но бе изключително доволен от работата, която Тойота свърши през седмицата на тестове в Бахрейн. В края на деня италианецът заяви:
„Общо погледнато съм доволен от двата теста в Бахрейн. Причината е, че изпробвахме много настройки и считам, че имаме прогрес. Въпреки това трябва да работим сериозно, за да продължим да се развиваме.”