Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: С Кими пак ще сме равнопоставени

Маса: С Кими пак ще сме равнопоставени

39
0

Фелипе Маса настоява, че няма да бъде втори пилот на Ферари през сезон ’08, въпреки че съотборникът му Кими Райконен спечели световната титла миналата година.
Бразилецът заяви, че през предходния сезон двамата с Райконен са имали еднакъв статус в Скудерията. Фелипе е започнал да играе второстепенна роля и да подкрепя съотборника си едва когато математически е нямал никакви шансове за титлата. Бразилския пилот сподели, че отборът ще следва тази политика и през настоящия сезон.
„В екипа има 100 % равнопоставеност между пилотите до момента, когато един от нас няма повече шансове, точно както миналата година. Чувствам се много удобно в колата и съм уверен в големите си шансове да се боря успешно в световния шампионат.”
Бразилецът заяви още, че Ферари се намират в по-добра форма отколкото в началото на сезон ’07 и определи Райконен и Хамилтън като основни си съперници през 2008-ма. По отношение на Фернандо Алонсо пилотът на Ферари смята, че испанецът няма да разполага с конкурентоспособна кола, за да се бори наравно с лидерите.