Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса с полпозишън на Истанбул парк

Маса с полпозишън на Истанбул парк

58
0

Фелипе Маса (Ферари) спечели първата позиция на стартовата решетка за утрешната Гран при на Турция. Бразилецът остави зад себе си съперниците си от Макларън, като Хейки Ковалайнен ще се нареди до него на първа редица. До Люис Хамилтън на втора ще е Кими Райконен.
Успехът в квалификацията е трети пореден за Маса, който до сега има и две поредни победи на Истанбул парк, но уверено се е запътил към трета. С първата си бърза обиколка той бе почти половин секунда по-бърз от всички останали и въпреки че неколцина от другите пилоти съкратиха разликата, Фелипе остана най-бърз. Съотборникът му Райконен пък попадна зад Фернандо Алонсо (Рено) в последния си бърз тур.
В BMW Заубер отново Роберт Кубица се справи по-добре от колегата си Ник Хайдфелд. Полякът бе по-бавен единствено от колегите си от Макларън и Ферари, но съекипникът му е пет позиции по-назад. С двама пилоти сред най-бързите 10 в квалификацията този път бе и Ред Бул. Марк Уебър направи всичко възможно да се реваншира за вчерашната си грешка, при която строши предницата на колата и спечели шестото място на грида. Дейвид Култард остана десети, но и достигането на последната част на тренировката за място бе успех.
Алонсо също стигна последния сегмент, макар този път представянето му да не бе толкова силно, колкото в Испания.
В отсъствието на Супер Агури пък екипът на Форс Индия вече заема незавидната позиция на най-бавен и квалификацията не бе изключение – въпреки усилията си Джанкарло Фисикела и Адриан Сутил останаха на последните две позиции на стартовата решетка. Наказанието на италианеца от вчера заради излизане на червен семафор от питлейна ще промени единствено позицията на съотборника му.