Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса се надява да се бори с Ред Бул, въпреки лошия старт...

Маса се надява да се бори с Ред Бул, въпреки лошия старт на уикенда

37
0

Фелипе Маса не остана очарован от представянето си в първите две свободни тренировки за Гран при на Испания. Бразилецът остана 9-и в първата сесия и едва 16-и във втората, но се надява с направените корекции да се бори с пилотите на Ред Бул в квалификацията и състезанието.

„Денят не бе фантастичен за нас, заяви Фелипе. – Опитвах се да разбера гумите и успях. Направих и грешка в най-добрата си обиколка с нови гуми софт. Излязох напълно от трасето. Но като цяло не можех да направя най-добрата си обиколка още в първия тур.

А след това губиш минимум половин секунда в следващата (заради износването на гумите). Затова не съм доволен в сравнение с представянето ми в Сочи например. Имаме много работа да направим колата по-конкурентноспособна утре.”

Другият пилот на Уилямс – Валтери Ботас, бе по-доволен от скоростта си, въпреки че класиранията му не бяха особено добри. Финландецът остана 7-и в първата сесия и 11-и във втората. „Знаехме, че ще е малко по-сложно днес. Сигурен съм, че можем да сме по-бързи, защото има какво да извлечем от колата.”