Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса ще поздрави Люис лично

Маса ще поздрави Люис лично

23
0

Загубилият титлата във Формула 1, Фелипе Маса, разкри, че иска да поздрави новия световен шампион, Люис Хамилтън, на живо за страхотния му успех.

Бразилският пилот на Ферари бе само на обиколка от постигането на целта си, но макар и да спечели Гран при на Бразилия, загуби титлата само с една точка, след като Хамилтън изпревари Тимо Глок за петата позиция.

„Искам да се срещна с Хамилтън и баща му, за да им кажа, че заслужават титлата” – каза Маса пред италианския вестник „Гадзета дело Спорт.”

„Гледах пак състезанието по телевизията: последната обиколка бе драма за Люис, той се хлъзгаше навсякъде, опитвайки се да си върне позицията” – добавя Маса, който не смята, че има някаква конспирация с участието на пилота на Тойота.

„Глок не се остави да бъде изпреварен умишлено” – казва Маса.

Президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло, добави, че в началото не е осъзнал, че Хамилтън е изпреварил Глок. Италианецът коментира, че загубата на Маса ще го изгради като характер и ще го направи по-силен състезател догодина.

„Видях как го изпреварва, но не осъзнах, че е Глок – мислих, че е изостанал с една обиколка” – казва Монтедземоло. „Не знам дали дори имах време да подскоча от креслото, докато се разкри истината.”

„Беше ми много жал за Маса, за това, което постигна, за перфектното състезание. Но той бе силен, бърз и честен.”

„Подобни моменти правят живота ти по-добър. Маса израства не само като човек, но и като страхотен пилот.”