Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса сменя двигател

Маса сменя двигател

39
0
Фелипе Маса

Докато Фернандо Алонсо се пребори с конкуренцията и спечели полпозишън, съотборникът му във Ферари Фелипе Маса бе на другия полюс и на представянето, и на настроението. Бразилецът не направи нито един тур за време, тъй като получи повреда и спря още в началото на квалификацията в Сингапур. Така той ще се подреди последен на решетката утре.

– Имах проблем със скоростната кутия, която внезапно спря [да работи] без каквото и да е предупреждение. Наложи се да отбия на пистата, а сега трябва да разберем какво точно стана. Ще сменим двигателя като предпазна мярка, а и така и така съм последен на грида – горчиво се пошегува бразилецът.

Фелипе очаква напрегнато и трудно състезание, тъй като на която и да е улична писта изпреварванията са безкрайно трудни.

– Но пък в същото време всичко може да се случи: дъжд, кола за сигурност, кой знае! Крайно съм разочарован, разбира се, защото колата вървеше добре, както бе доказано и от Фернандо. Харесвам това трасе, но изглежда нямам особен късмет на него… – допълни Маса.