Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса твърди, че Уебър е заслужавал наказание

Маса твърди, че Уебър е заслужавал наказание

57
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса каза, че според него стюардите е трябвало да накажат Марк Уебър заради това, че е предизвикал завъртането му в Гран при на Абу Даби.

В 26-та обиколка пилотът на Ред Бул се движеше зад бразилеца, но при опита му да го изпревари двамата се удариха, а в последствие Маса се завъртя.

Спирахме за 11-ти завой, той се опита да ме изпревари от външната страна, а аз бях отвътре. Докоснахме гумите си и той реши да пресече шикана – обясни Маса. – Минавах през шикана, след това той мина пред мен, трябваше да спра много рязко, за да не го ударя и се завъртях. Така че той предизвика инцидента.

Маса смята, че заради случилото се е загубил места в състезанието:

Дуелът с Уебър беше съществен момент, защото изгубих много позиции в решаваща част от надпреварата. Жалко, защото можех поне да завърша пред Камуи Кобаяши.

Бразилецът изрази и недоволството си от решенията на стюардите на състезанието:

Не беше първият път, в който виждаме, че стюардите не взимат правилни решения. Те решиха да не дадат наказание. За мен беше напълно грешно.

За следващото състезание Маса се надява да има по-голям успех.

В следващото състезание и аз ще имам техническите подобрения, които Фернандо имаше тук. Надяваме се, че ще има и други, които да продължат прогреса на колата. Видяхме, че освен Ред Бул Макларън и Лотус също бяха много силни, но не е сигурно, че ще бъде така и на другите писти – каза той.