Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Утре ще трябва да внимавам

Маса: Утре ще трябва да внимавам

39
0

Трети пореден полпозишън е много сериозна крачка към трета поредна победа в Гран при на Турция за Фелипе Маса. Бразилският пилот на Ферари харесва много пистата Истанбул парк и се справя там великолепно. Днешният полпозишън е 11-и в кариерата му, а първият бе спечелен през 2006 г. – пак на турското трасе.
Би било фантастично да постигна същото и утре в състезанието. Да карам по тази писта ми харесва и е истинско удоволствие. Днес болидът бе великолепен и аз взех всичко от него. Утре ще трябва да внимавам за всички около мен на стартовата решетка, а и да преценя най-добрия начин за управление на гумите в светлината на това как ще се промени пистата при промяна на температурата – каза Маса.
Кими Райконен не бе блестящ днес, но това не го обезкуражи преди състезанието.
Очевидно бих предпочел да съм по-напред на стартовата решетка, но това ми място определено не е краят на света – коментира в обичайния си стил Райконен. – Онова, което има значение, е състезанието, защото тогава се дават точките. Изправени сме срещу много силна опозиция, което не ни изненадва. Иначе аз допуснах грешки във втория си тур в последния квалификационен сегмент и се налага да го приема. Не влязох в последния завой добре и загубих много скорост. Да побеждаваш никога не е лесно, но аз ще се пробвам! – оптимистично заключи финландецът.
Кими е лидер в класирането при пилотите преди Гран при на Турция, която е пети кръг в световния шампионат на Формула 1 тази година. Авансът му пред втория – Люис Хамилтън (Макларън) – е 9 точки, 10 пред Роберт Кубица (BMW Заубер) и 11 пред Маса.