Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса уверен след надпреварата в Монако

Маса уверен след надпреварата в Монако

38
0

Фелипе Маса вярва, че неочакваното темпо, показано от Ферари по време на Гран при на Монако, определено им дава самочувствие преди надпреварата в Канада тази неделя.

Бразилецът бе окуражен от представянето на колата по бавното трасе в Княжеството, изпълнено с много завои. От италианския тим не можаха да спечелят надпреварата, но за сметка на това стартираха от първа редица.

„Можем да сме оптимисти за предстоящото състезание в Канада, което не е било особено успешно за нас в миналото” – каза той. „На пръв поглед пистите в Монако и Монреал нямат нищо общо, но в действителност има доста идентични елементи.”

„И при двете има ниско ниво на сцепление, като настилката обикновено е доста замърсена в началото на уикенда. Ползваме най-меките гуми и на двете места, като е нужна кола с добро сцепление и стабилност – идеално настроена кола с добро механично сцепление.”

„Харесва ми пистата в Канада, като в началото на кариерата ми се представях добре – със Заубер завърших на четвърто място там. Определено това е интересно трасе, като всички тимове са в идентична позиция – симулацията на Монреал на пистата Пол Рикар бе провалена от дъжда.”

Маса е категоричен, че въпреки че тимът си тръгна само с едно трето място от Монако, то все пак очакванията пред Канада са високи.

„Реално бе напълно възможно да спечелим, ако състезанието се бе провело при нормални условия” – каза Маса. „Не казвам, че щяхме да спечелим лесно, но победата щеше да е естественият завършек на уикенда.”

„Накрая загубихме в едно наистина лудо състезание,след като стартирахме от първа и втора позиция с най-добрата възможна стратегия.”