Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: В Уилямс е по-спокойно в сравнение с Ферари

Маса: В Уилямс е по-спокойно в сравнение с Ферари

41
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса изпитва по-малко напрежение в екипа на Уилямс в сравнение с предишния си отбор Ферари. Това обясни самият той на пистата в Шанхай днес. Там през уикенда ще се проведе четвъртият кръг от световния шампионат на Формула 1 – Гран при на Китай.

Бразилският пилот изкара цяло десетилетие във Ферари, като в продължение на осем години бе титуляр в тима. Натоварването в Скудерията обаче е далеч по-сериозно, отколкото в много други екипи. Изискванията към легендарния тим също са огромни, при това не само в родината му, а от страна на тифози по цял свят. Именно те доведоха до последните промени – оставката на Стефано Доменикали и назначаването на Марко Матиачи за шеф на екипа в F1.

Именно с оглед напускането на Доменикали Маса бе запитан какво е било усещането във Ферари и сега в Уилямс.

Определено съм по-спокоен (в Уилямс) – отговори бразилецът. – Тук напрежението е по-малко, можеш да се концентрираш върху работата си. Като чисто управление, задълженията са същите – относно това как мислиш, как караш, това не се променя от гледна точка на натоварване. Но ситуацията е облекчена откъм допълнителни дейности. Щастлив съм да съм в Уилямс, както и да се чувствам по този начин. Смятам, че научих много във Ферари, но промяната също е интересна.

Представянето на Уилямс пък е много по-добро в сравнение с миналия сезон. Според Маса обаче тимът може да е изтървал най-силния си шанс за подиум. Бразилецът смята, че тази възможност е била в първия старт – Гран при на Австралия. Там той не можа да се състезава, тъй като бе торпилиран след старта от Камуи Кобаяши, чийто повредени спирачки доведоха до загуба на контрол над Катерам-а му.

Загубих сериозен шанс да се кача на подиума. Надявам се да имам и други възможности – сподели Фелипе.

Бразилецът сподели в ексклузивно интервю за ClubS1 още подробности за представянето – своето и на Уилямс – в началото на сезон 2014 г.