Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Всички зад мен са заплаха

Маса: Всички зад мен са заплаха

30
0

Истинско облекчение след проблемите в Австралия бе вчерашният полпозишън за Фелипе Маса. Пилотът на Ферари спечели първата позиция на стартовата решетка за Гран при на Малайзия с брилянтна обиколка в последните секунди на квалификацията.
Беше страхотна обиколка. Просто дадох всичко от себе си при последния опит – обясни бразилецът.
Постижението му обаче бе посрещнато с лека изненада в падока на Сепанг, където се очакваше Фернандо Алонсо и Макларън да се представят по-добре от Ферари. Испанецът успя да се вклини между Маса и Кими Райконен и заяви, че е доволен от постигнатото.
Подобрихме още настройките на колата – първоначално след първите свободни тренировки, а след това и между сесията в събота и квалификацията. Смятам, че постигнахме 100% от потенциала си, така че само ще стискаме палци и в състезанието всичко да е ОК – каза двукратният световен шампион.
Райконен от своя страна не бе съвсем доволен от реглажите на болида си, въпреки че за пореден път отрече да има проблеми с двигателя. Съотборникът му пък, запитан от кого се страхува повече – Алонсо или Кими – с леко недоумение отговори:
В какъв смисъл?! И от двамата. Те са силни пилоти и ще опитат всичко, за да спечелят надпреварата. Така че имам едно наум за всички зад себе си – категоричен бе Маса.