Начало Автомобилни новини Маserati и часовниците Audemars Piguet представени заедно

Маserati и часовниците Audemars Piguet представени заедно

434
0

В шоурума на Мaserati до Сити Център София суперпресстижната италианска марка представи най-новия си модел – Маserati Quattroporte Automatic заедно с гамата часовници на също така изключително ексклузивния швейцарски производител Audemars Piguet. Двете компании имат огромни традиции и работят от година заедно, като автомобилите на италианците традиционно носят логата на швейцарските часовници в състезанията и те са част от успехите на Maserati по световните писти, където марката е шампион в сериите Гран Туризъм на ФИА през последните години. Чисто търговски и ракламно двете марки също вървят заедно. У нас часовниците се представляват от четири години от фирмата Maestro Jewelers, която продава по около 15-17 от тези изключителни часовници годишно. Малко повече автомобили за почти първата си година на пазара реализират и представителите на Маserati от Gransport Auto – фирма в състава на големия Авто Юнион Холдинг, който представлява още Фиат, Алфа Ромео, Мазда и притежава Булвария.
Досега Quattroporte получи 31 награди за качествата си, но най-новата версия е още по-луксозна и невероятна като пътно поведение и управление. Скоростната кутия е с уникално хидравличво управление и е 6-степенна.
Колата бе показана като бижу в салона до часовниците на Audemars Piguet.
Един от последните от тях е Millenary MC12. Той носи името на почти чисто състезателния модел от гамата на Maserati – МС12. За часовника се чака между 2 и 3 години. Досега са произведени 150 броя от него от платина 950.
Цената е около 500 000 лв. и той струва по-малко от половината на супербегача МC12, от който пък са направени 50 броя.