Начало Автомобилни новини Maserati показа Levante Royale Special Edition в Сейнт Мориц

Maserati показа Levante Royale Special Edition в Сейнт Мориц

384
0

Maserati избра много специална сцена, на която да покаже своя Levante Royale Special Edition – световната купа по снежно поло в Сейнт Мориц. Швейцарският курорт бе домакин на 36-ото издание на уникалната битка. Италианският автомобилен производител реши да демонстрира динамичната елегантност на автомобила пред гостите, присъстващи на едно от най-големите събития в европейския социален календар.

Levante Royale Special Edition бе изложен близо до терена, където се провеждаха мачовете

Като всички модели на Maserati, този автомобил също е уникален като характер и част от ексклузивна серия. Сред най-забележителните коли на марката е версията Royale от 1986 г. на третото поколение Quattroporte. Тя е в специални сини и зелени тонове, с подобрен интериор – кожени седалки и множество дървени елементи, а серията е наистина ограничена – само 51 броя. Днес Maserati се обръща към собствената си история, създавайки модели със същото име. 100 Maserati Quattroporte, Levante и Ghibli Royale ще бъдат произведени с агрегати от 275 к.с., 3 л, V6 до 350 и 430 к.с., 3 л, V6.

Специалните автомобили са налични в два ексклузивни цвята: Blu Royale и Verde Royale. Интериорът е базиран на варианта в GranLusso и е отражение на основните характеристики на марката – елегантност и неповторимост. Използвани са премиум материали като кожа PELLETESSUTA от Ерменджилдо Зеня, кожа в два тона Pieno Fiore, елементи с метален завършек. Всеки от автомобилите ще е с табелка с надпис „One of 100”. Озвучителната система е на Bowers & Wilkins.

В Royale Special Series системите в пакетите Cold Weather, Premium и Driving Assistance Plus са стандарт

Всички те подпомагат управлението на уникалните автомобили, реагирайки във всякакви условия, за да отговорят на потенциално опасни ситуации и да подобрят комфорта и на водача, и на пътниците.

Първите доставки са планирани за март тази година.