Начало Автомобили Maserati представя нова ексклузивна серия Royale

Maserati представя нова ексклузивна серия Royale

2306
0
Maserati Royale
Maserati Quattroporte Royale

През цялата си история Maserati създава уникални модели и изключителни серии. Сред тях изпъква версията на Royale от трето поколение Quattroporte от 1986 г. Тя е с рестайлинг, включващ изключителни сини и зелени цветове, подобрен интериор, с меки кожени седалки. Има и широко използване на дърво в таблото и панелите на вратите. Quattroporte Royale, в само 51 произведени броя, бе оборудван с мощен 4,9-литров V8 двигател, осигуряващ 300 к.с.

Днес Maserati отдава почит на своето наследство с пускането на ексклузивна серия със същото име. Тя е предлагана във всички модели с V6 двигатели, представени в сегашната гама Maserati. Само 100 Maserati Quattroporte, Levante и Ghibli Royale ще бъдат произведени с двигатели, вариращи от 3,0 л V6 дизел с 275 к.с. до 3,0 л V6 бензин с 350 к.с. или 430 к.с.

Новата специална серия Royale се предлага в два уникални сини и зелени цвята: Blu Royale и Verde Royale. За да завърши елегантния външен вид, Levante Royale разполага с 21-инчови Антрацитни лъчеви Антео джанти. Ghibli и Quattroporte са с Титаниево антрацитни, всички по поръчка на серията и всички със сребърни капаци на спирачните апарати.

Интериорите на Royale, базирани на тапицерията GranLusso, се предлагат в Zegna PELLETESSUTA™ или двуцветна кожа Pieno Fiore в черно/Cuoio. Zegna PELLETESSUTA™ е преплетена кожа, изработена специално за интериори на автомобили Maserati. Родена от италианските традиции от стария свят и днешната иновативна технология, тя е гениално изработена с помощта на тънки ленти от кожа Nappa, за да създаде ултра луксозна „материя“, която е лека, мека и издръжлива.

Високо гланцирани вложки (Metal Net за Levante, Ebony за Ghibli и Black Piano за Quattroporte) и отличителна плоча „One of 100” завършват вътрешния облик, който включва също звукова система Bowers & Wilkins, електрически люк и затъмнени стъкла. 2

Ексклузивната серия Royale се предлага с богато оборудване, благодарение на пакетите Cold Weather, Premium and Drving Assistance Plus, оборудвани като стандарт.

Независимо дали шофирате по улиците на града или участвате в ексклузивна грандиозна обиколка, мощният лукс ще бъде посрещнат с по-голяма от всякога безопасност на пътя. Maserati Levante, Quattroporte и Ghibli Royale разполагат с цялостни системи Advanced Driving Assistance, за да реагират безпогрешно и при най-големите потенциални опасности на пътя и за да подобрят комфорта и безопасността за водача и пътниците.

Подобно на останалата част от гамата, специалната серия Royale разполага с модула Maserati Touch Control Plus (MTC+), 8,4-инчов сензорен интерфейс, който заема гордо място в центъра на арматурното табло и е изключително лесен за използване. MTC+ контролира всички ключови функции на автомобила. Включително отоплението и вентилацията на предните седалки, отоплението на волана и управлението на задната слънчева щора, където е налична и монтирана. Екранът също така показва изглед отзад, изобразен от камерата за заден ход, с водещи линии за лесно използване.

Най-модерната система разполага както с функциите за огледален образ на Apple CarPlay®, така и с Android Auto®. В допълнение за потребителите на iPhone®, системата Siri® на Apple оперира като личен асистент. Това им позволява да изпълняват задачи, използвайки гласова команда. Чрез естествено говоримия език е възможно да се осъществи обаждане или достъп до музика, съобщения, напомняния, имейли, уебсайтове и много други.

Първите доставки са насрочени за март 2020 г. и вече могат да бъдат направени поръчки за ограничените само 100 бройки. Цените за специалната серия Royale започват от 102 000 евро за Ghibli. 109 000 евро е цената за Levante и 134 000 евро за Quattroporte.