Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса доволен от представянето си, не можел да се бори с водещите...

Маса доволен от представянето си, не можел да се бори с водещите отбори

34
0

Фелипе Маса остана доволен от представянето си в Гран при на Австралия при завръщането си в спорта. Пилотът на Уилямс обяви, че се отказва след края на миналия сезон, но се съгласи да се върне и да замести привлечения в Мерцедес Валтери Ботас.

На Албърт парк Маса стартира 7-и и успя да изпревари Грожан в битката за 6-ото място. След отпадането на пилота на Хаас Фелипе нямаше проблеми да задържи позицията.

„Знаех, че е важно да изпреваря Грожан на старта, защото изглеждаше, че битката ще е с него, заяви Фелипе. – Щеше да е много трудно да победя другите пилоти пред мен – тези на Ред Бул, Мерцедес и Ферари.

След като минах пред него, състезанието беше свободно за мен. Постигнах страхотен резултат. Всичко беше чудесно. Победихме отборите зад нас по правилния начин. Не беше зле за едно възрастно момче.“

Другият пилот на тима Ланс Строл отпадна от надпреварата, въпреки че напредваше уверено в колоната. Той стартира добре и успя да избегне катастрофата между Магнусен и Джовинаци пред него, но при агресивното спиране се образува петно върху гумата му и той трябваше да спре рано за смяна.

Това наложи нов питстоп по-късно в хода на състезанието, но въпреки това канадецът стана 13-и. В края обаче повреда в предната лява спирачка сложи край на състезанието му.