Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Можем да се борим за третото място

Маса: Можем да се борим за третото място

30
0

Фелипе Маса смята, че тимът му Уилямс може да се бори за третото място в шампионата при конструкторите този сезон. Бразилецът се беше отказал от спорта след края на миналата година, но след преминаването на Валтери Ботас в Мерцедес, той се върна да замести финландеца. Негов съотборник ще бъде Ланс Строл. В предсезонните тестове Маса се представи много добре и постигна най-добро време в един от тестовите дни. За всички сесии той даде 5-о време, зад пилотите на Ферари и Мерцедес.

„Мисля, че тестовете за нас бяха добри. След 2016 г. имах големи притеснения за това как ще бъдат нещата за Уилямс през 2017 г., особено с голямата промяна в правилата, каза Фелипе. – Мисля, че определено имаме конкурентна кола. Ние не сме най-добрият тим, но можем да се борим да сме 3-и в шампионата и да се борим за местата на подиума.”

Запитан какво очаква от уикенда в Мелбърн, Маса отговори, че не е очаквал изобщо да е в Австралия след отказването си през миналия сезон, но нещата са се развили по друг начин. „Имах планове да съм някъде другаде, да ям повече и да надебелея, каза Фелипе. – Но след тестовете в Барселона съм с добри впечатления и нямам търпение за новия сезон. Радвам се, че отново върша тази работа, която ми доставя удоволствие.”

Строл от своя страна заяви, че се надява на безпроблемен дебют в Австралия и след това в хода на сезона той ще подходи състезание за състезание. „Знам, че имам много да уча, каза канадецът. – Не мисля, че поставянето на определи цифри и позиции като цел ще е правилен подход. Трябва да слушам хората около мен, които са тук да ми помогнат.”