Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Не трябва да обвиняваме Строл за допуснатите грешки

Маса: Не трябва да обвиняваме Строл за допуснатите грешки

31
0

Фелипе Маса смята, че новите коли не са никак лесни за каране и затова неговият съотборник в Уилямс Ланс Строл допусна грешки в първите дни от тестовете преди началото на сезона миналата седмица. Канадецът се завъртя на два пъти и това доведе до загуба на почти 2 от 4-те дни за изпитания на тима на Франк Уилямс. Според Маса за Ланс никак не е лесно, тъй като новите болиди са с много повече притискаща сила и това прави задачата му да свиква с тях сложна.

„Щеше да е по-лесно да дебютираш миналия сезон, тъй като тогава трябваше да се справяме с по-малко притискаща сила и имаше по-малко натоварване върху пилота, обясни Маса. – Колите не са лесни за каране сега. Спомням си много добре когато бях на 18 г., колко много грешки правех. Не можем да забравяме, че Ланс е млад и има да извърви дълъг път.”

Според Маса е грешно вината за случилото се да се стоварва изцяло върху Строл, „То не е само заради неговите грешки, коментира бразилецът. – На тима липсваха някои резервни части. Ако ги имаше, може би програмата щеше да бъде изпълнена. Винаги е възможно да направиш грешка. Във вторник аз също излетях и се молех да не счупя нещо. Не трябва да критикуваме Ланс, без да му дадем необходимото време.”