Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса предупреди Верстапен да внимава какво говори за бразилците

Маса предупреди Верстапен да внимава какво говори за бразилците

24
0

Фелипе Маса предупреди своя съперник на пистата Макс Верстапен да внимава какво говори по адрес на бразилците. След квалификацията в Бахрейн миналия уикенд холандецът се оплака, че пилотът на Уилямс е провалил последната му бърза обиколка в третата част на квалификацията, изпреварвайки го малко преди последния завой.

И на въпрос дали е говорил с Маса за случилото се, Макс каза: „Той е бразилец и няма какво толкова да дискутираме.” Коментарите на Верстапен очаквано не се приеха никак добре в Бразилия, а самият Маса заяви, че Макс трябва да внимава какво говори, защото в края на сезона пилотът на Ред Бул ще трябва да се състезава именно там на пистата Интерлагос.

„Казах му да бъде внимателен с думите си, защото имаме Гран при на Бразилия в края на годината и той ще трябва да се състезава там, заяви Фелипе пред бразилското радио UOL Esporte. – Не е правилно да говориш за бразилците, без да знаеш за какво става въпрос.”

В състезанието Маса завърши 6-и. „Направих страхотен старт и изпреварих Хюлкенберг, а след това и Кими в 4-и завой, обясни Фелипе. – Успях да запазя добрата работа на гумите и след колата за сигурност изпреварих и Рикиардо. След това те (Райконен и Даниел) успяха да поддържат по-добро темпо с техните коли и ме изпревариха. Класирането ми днес бе като победа за тима и Франк Уилямс, който има рожден ден.”