Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс: Бяхме бързи с всеки един от типовете гуми

Макс: Бяхме бързи с всеки един от типовете гуми

56
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен остана много доволен от представянето на болида си по време на първите 2 свободни тренировки за Гран при на Германия на Хокенхайм. Холандецът бе 3-и в откриващата сесия, а във втората бе най-бърз с най-доброто време за деня от всички.

Към края й обаче той имаше технически проблем. Странен шум при свалянето на предавките го принуди да се прибере в бокса и да изчака, докато всичко бъде проверено. Така той изгуби доста време за симулации на състезателно темпо. В последните минути той се появи отново на трасето и всичко изглеждаше наред.

„Нещата изглеждат добре, заяви Макс. – Бяхме бързи с всеки един от типовете гуми – медиум, софт и ултрасофт, а в най-бързата ми обиколка имах и трафик. След това имаше малък теч на масло, но успяхме да направим обиколки в края, за да проверим, че всичко е наред. Надявам се, че утре ще сме близо до лидерите в квалификацията.“

Другият пилот на тима Рикиардо работи по различна програма заради наказанието за нерегламентирана смяна на компоненти по задвижващата система, заради което ще стартира от дъното на решетката. Той правеше основно дълги серии с много гориво и затова завърши втората сесия едва 13-и.

„Приоритетът днес беше да се опитам да намеря добри настройки за състезанието, защото ще трябва да изпреварвам в неделя, каза австралиецът. – С ранното обявяване на наказанието мога да се подготвя добре за такъв тип състезание.

Очаквам да си пробия път в колоната и да се забавлявам. Ще се опитам да стигна колкото може по-напред и ако се кача на подиума, това ще бъде като победа. Това е целта ми. Темпото ми в състезателна симулация изглеждаше добро, а колата много силна.“