Начало Автомобили Maybach Landaulet

Maybach Landaulet

342
0

Въпреки проблемите с продажбите в Австралия, а и изобщо спадът в продажбите на Maybach, Daimler AG все пак реши да придвижи до серийно производство Maybach 62 Landaulet, който бе показан за първи път в Дубай миналата година и отново в Детройт през януари. Официално лице от компанията дори каза, че показваният модел вече е продаден, което е знак, че Maybach вероятно са на път да намерят нещо, което да привлече интереса на публиката.

Полуоткритият луксозен седан е на път да влезе в производство по-късно през тази година, въпреки че точно кога – и колко бройки ще се произвеждат – все още стой неясно. Истината е, че базовата цена от 1.19 милиона долара дава гаранция, че само наистина заможните хора ще могат да си позволят един (дори и Maybach да произведе няколко стотин бройки). Разбира се, реално подобни числа изглеждат невероятни, след като за изминалата година ултралуксозната марка продаде едва 400 лимузини.

Последните статистики не бяха много добри за Maybach, като техният основен конкурент Rolls-Royce продава с 250% повече автомобила. Освен това неуспехът в Австралия, където не бе продаден и един автомобил, допълнително навреди на имиджа на компанията. Новият Landaulet обаче изглежда да привлича погледите и да печели сърцата, така че нещата за Maybach може и да изглеждат добре за тях през 2008 година, а това не е нещо, което да може да бъде казано от много компании.

Иначе най-новият модел на Maybach представлява полуоткрит автомобил, който е базиран на седана 62. Макар и базата да е една и съща, задната част на автомобила притежава мек сгъваем покрив.

Интериорът е значително променен, като включва и подвижен стъклен панел, който разделя предната от задната част. Иначе отвътре доминират кожа, лачени елементи и черни детайли.

Maybach Landaulet е задвижван от агрегат V12 от 62S. Благодарение на двойното турбо и водното охлаждане, този огромен двигател успява да развие 612 к.с. от своите 6 литра. Тази мощност е на разположение в диапазона 4800 и 5100 об/мин. Максималният въртящ момент е 1000 Нм между 2000 и 4000 об/мин.

Като всички модели на Maybach, и Landaulet също включва екстрите от своите братя от Mercedes Benz като електронно въздушно окачване, гласов контрол и системата COMAND.