Начало Други Мазерати готвят още един пистов състезател за тази година

Мазерати готвят още един пистов състезател за тази година

59
0

Мазерати смятат да се завърнат към пистовите състезания на няколко фронта. Това стана ясно, след като от компанията обявиха, че след представеният съвсем наскоро Gran Turismo MC GT4 за дебют се готви и още един, този път по-голям пистов боец. Става въпрос за четиривратото Куатропорте, с което италианците планират да вземат участие в тазгодишните европейски Суперкар серии.

В Суперкар сериите се състезават туристически автомобили от няколко генерации, като например БМВ серия 5, Ауди RS4, Кадилак CTS-V и Ягуар S-тайп R. Тази година с Куатропорте ще се състезава отборът на Швейцария, а зад волана ще бъде бившият пилот от Формула 1 – Андреа Чиеза. Мощността на V-образния 8-цилиндров мотор с работен обем от 4.2 литра ще е над 450 конски сили и ще се предава на задните колела посредством монтирана в задната част на автомобила секвенционална трансмисия Sadev. Теглото на доста обемистия модел е снижено до 1430 кг.

Чиеза ще седне за първи път зад волана на туристически автомобил. Швейцарският тим планира пускането и на втора кола след началото на сезона, но все още за нея не е избран пилот. Първото Куатропорте вече се тества на пистата и отборът се надява всичко по колата да е настроено както трябва за старта на сериите, който ще се проведе на пистата Имола на 19-ти април.