Начало Автомобилни новини Мазерати представи GranTurismo MC

Мазерати представи GranTurismo MC

120
0

Мазерати представи GranTurismo MC – състезателен автомобил, подготвен по правилата за европейския GT4 шампионат и базиран на шосейния GranTurismo S. Всъщност МС изглежда достатъчно добре, за да може да бъде ‘опитомен’ и за каране по улиците.

Всъщност, може би това е и главната причина за появяването на колата, тъй като автомобилите от клас GT4 седят най-близо до серийните си събратя. Все пак обаче моделът изглежда достатъчно силен, за да се бори успешно с конкурентите си.

GranTurismo MC разполага с 4.7-литров V8 мотор, който развива максимална мощност от 450 к.с., което прави съотношението маса/мощност 3.4кг на конска сила. Този агрегат предава силата си на задните колела посредством скоростна кутия, наречена ‘МС shift‘, която позволява смяната на предавките да се извършва за 40 милисекунди.

Колата ще бъде достъпна за частните отбори, които ще се състезават в европейският GT4 шампионат през следващата година. Също така тя ще вземе участие и в някои от кръговете, които ще се проведат през втората половина на тази година.

Автомобилът ще се продава директно от Мазерати Корс (състезателното подразделение на марката), а цената му ще е 135 000 евро.