Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън и Хонда са постигнали споразумение да прекратят партньорството си

Макларън и Хонда са постигнали споразумение да прекратят партньорството си

92
0
Макларън, Макларън Хонда, Хонда
снимка Макларън

Екипът на Макларън е постигнал споразумение с доставчика си на двигатели Хонда партньорството между двете страни да бъде прекратено след края на този сезон, съобщава Motorpsort.com, позовавайки се на собствени източници.

Според информацията тимът от Уокинг се е договорил с Рено да получава задвижващи системи от французите за следващите 3 години – до 2020 г. включително. А от 2021 г. това може да се промени, тъй като в сила ще влязат нови правила за задвижващите системи.

В същото време Хонда ще доставя мотори на Торо Росо от следващия сезон. Така екипът от Фаенца освобождава слот за Макларън да ползва мотори от Рено, тъй като френският концерн вече обяви, че не може да доставя агрегати на 4 тима. В момента това са неговия заводски отбор, Ред Бул и Торо Росо.

Като част от споразуменията между Макларън, Рено, Хонда и Торо Росо ще е преминаването на Карлос Сайнц от Торо Росо в Рено, като пак според motorsport това може да се случи още от Гран при на Малайзия. Идеята е Сайнц да замени неубедителния Джолион Палмър, а мястото на испанеца да бъде заето от Пиер Гасли.