Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън има резервен вариант за мотори за 2018 г.

Макларън има резервен вариант за мотори за 2018 г.

68
0
Зак Браун; снимка: Макларън

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун заяви, че отборът има резервен вариант за мотори за 2018 г. и знае какво да прави, ако проблемите с Хонда продължат.

Наскоро Браун публично разкритикува японския доставчик на двигатели и го предупреди, че отборът не може да търпи още един сезон като настоящия. Смята се, че вариантите за Макларън са мотори на Мерцедес или Рено. По думите на Браун решението трябва да дойде скоро.

„Вече работим по болида за сезон 2018 и той скоро ще е готов. Затова всички решения, свързани с него, трябва да се вземат до лятната почивка, каза Браун. – Съставили сме план B и план C. Имаме приятели из питлейна, с които пием кафе и си говорим за различни неща, така че не се притесняваме.

Сегашният план е в колата ни да има двигател Хонда, но някои неща трябва да се случат, за да можем да изпитваме увереност, че догодина ще сме в челото на колоната. Работим усилено по въпроса. Трябва да станем конкурентни или поне да даваме постоянни признаци, че това ще се случи. Не говоря за конкретна позиция на старта, но в момента просто не се представяме добре. На моменти дори не стартираме. Това не може да продължава.“