Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън назначи нов управляващ директор

Макларън назначи нов управляващ директор

141
0
Андреас Зайдъл
Андреас Зайдъл, снимка: Макларън

Екипът на Макларън назначи нов управляващ директор в тима от Формула 1. Това е Андреас Зайдъл, който ще отговаря за свършеното пред изпълнителния директор на отбора Зак Браун.

Зайдъл записа сериозни успехи с Порше в Световния шампионат за издръжливост (WEC), като спечели 24-те часа на Льо Ман от 2015 до 2017 г., преди компанията да се оттегли от категорията.

За Андреас това е завръщане във Формула 1 след дълга пауза. Той работеше за БМВ Моторспорт между 2000 и 2006 г., а след това бе в БМВ Заубер като шеф по операциите на пистата до 2009 г. Очакваше се той да заеме нова длъжност в Порше, но е решил да приеме предизвикателството на тима на Макларън в Гран при.

„Това е огромна привилегия и предизвикателство, за което съм готов и на което съм отдаден, каза Зайдъл. – Да имам възможността да допринеса за наследството на Макларън е изключително специално и вдъхновяващо. Макларън има визията, лидерството, опита и най-важното хората, с които да се върне на върха.“

„Много сме доволни от това, че Андреас се присъединява към Макларън, за да ръководи нашата техническа и оперативна програма в F1, каза Зак Браун. – Това е още една стъпка в плана ни за възстановяване на нивото, което имахме в F1 в миналото. Той е висококвалифициран лидер с успехи във всичко, с което се е захванал.“