Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън получил финансова инжекция от 200 милиона паунда

Макларън получил финансова инжекция от 200 милиона паунда

62
0
Макларън,Фернандо Алонсо

Екипът на Макларън е получил финансова инжекция в размер на цели 203.8 млн. паунда от компанията Nidala (BVI) Limited, съобщава сайтът racefans.net на популярния журналист Дитер Ренкен. Според информацията по този начин компанията е закупила 888 135 акции от Макларън Груп.

Твърди се, че Майкъл Латифи, който е изпълнителен директор на канадския конгломерат за храни Sofina и баща на тестпилота на Форс Индия и титуляр във Формула 2 Никола Латифи, е свързан с Nidala. Смята се, че по тази причина компанията може да иска Латифи да бъде нает за пилот от отбора от Уокинг като част от сделката.

В последните месеци в Макларън Груп имаше сериозно преструктуриране и промени. Техническият директор на тима в F1 Тим Гос бе освободен от позицията си, защото колата на тима за този сезон не е оправдала очакванията и е по-бавна и от тази на заводския екип на Рено и Ред Бул, които ползват също двигатели на Рено.

В същото време Зак Браун, който досега беше изпълнителен директор на Макларън Груп, пое функциите и на главен изпълнителен директор на Макларън Рейсинг, което означава пряк шеф на отбора в F1. Досегашният състезателен директор Ерик Булие запази поста си, но вече отговаря за свършеното пред Браун.