Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще бъде в много по-добра позиция през 2019 г., смята Алонсо

Макларън ще бъде в много по-добра позиция през 2019 г., смята Алонсо

48
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо смята, че екипът на Макларън ще бъде в много по-добра позиция във Формула 1 през следващия сезон.

Испанецът напуска спорта след края на сезона, като за момента още не е обявил бъдещите си планове. Годината за екипа от Уокинг бе доста слаба, като той е едва на 6-о място при конструкторите и се бори да го задържи.

Това се дължи основно на слабата кола, която е с изключително голямо челно съпротивление, което води до ниска скорост на правите. В последните състезания обаче след серия от експерименти болидът подобри представянето си, което дава надежди за по-силна 2019 г.

„Мисля, че колата определено ще бъде по-конкурентноспособна следващата година, заяви Алонсо преди началото на уикенда в Бразилия. – От месец юли тестваме части за следващата година. Смятам, че има много оптимизъм в тима заради посоката, в която се развива колата в последните месеци.

Разбрахме нашите проблеми. Знаем, че миналата година автомобилът беше много конкурентен по отношение на шасито. Загубихме част от тази конкурентност през този сезон и разбрахме защо. Затова мисля, че през 2019 г. тимът ще бъде в много по-добра позиция и съм щастлив за него.“