Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Менсъл и Брандъл предвиждат още проблеми за Бътън

Менсъл и Брандъл предвиждат още проблеми за Бътън

53
0

Двама бивши британски състезатели от Формула 1 изразиха отново опасения, че Дженсън Бътън ще продължи да изостава от своя съотборник в Макларън.

И докато Люис Хамилтън успя да завърши на подиума, то Бътън бе 20 секунди назад със своето седмо място. След състезанието настоящият световен шампион призна, че прекалено много е изхабил ресурса на гумите си.

Съответно след финала Бътън е бил попитан дали Хамилтън е спечелил първи рунд от британското дерби, на което бившият пилот на Браун GP отговаря: „Ако искате да напишете това, можете да го напишете… Факт е, че Люис завърши пред мен. Той се справи по-добре днес.“

„Темпото ми бе добро, но Люис наистина е изключителен пилот… За всеки пилот би било трудно да дойде и да бъде по-бърз от някой като Люис, но аз работя упорито върху подобряването на темпото си в квалификациите… В момента съм доволен от собствения прогрес, както и от този на отбора.“

Световният шампион за 1992 година Найджъл Менсъл изрази мнение, че Бътън трябва да свикне с това, да бъде зад Хамилтън: „Давам предимство на Люис поне за първите шест състезание… Но Дженсън ще се адаптира и ще стане много силен.

Мартин Брандъл също смята, че Бътън има значително изпитание пред себе си: „Бътън навлезе на територията на Хамилтън, твърдейки, че търси ново предизвикателство – предполагам, че алтернативите бяха изкачване на Еверест или преплуването на Тихия океан.