Начало Автомобили Mercedes Benz Fascination

Mercedes Benz Fascination

37
0

Миналия месец Mercedes Benz представиха официални снимки на своя концептуален модел Fascination. Интересният модел обаче вече може да бъде видян и на живо – на автомобилното изложение в Париж, което отвори врати в четвъртък.

В общи линии концептуалният автомобил показва как ще изглежда предстоящите представители на CLK-Class – въпреки че в конкретният случай прототипът представлява спортно комби. Доста близко с новия E-Class, следващото поколение на CLK може и да бъде преименувано в E-Class Coupe. Може да бъде ползвано и ново име – CLE.

По отношение на класифицирането като спортно комби, вероятно това е най-близката квалификация – Fascination е по-дълъг от хечбек и е малко снижен. Съществува и един европейски жаргон, който нарича точно тези автомобили “shooting brake”.

Първите слухове за модела се появиха през април, като все още не е съвсем ясно дали този конкретен дизайн ще влезе в серийно производство. Едно нещо е сигурно обаче – Fascination показва доста добре дизайнерския език, който ще бъде ползван при следващите CLK Coupe и кабриолет.

Определено студията Fascination е много интересен хибриден модел, като тук „хибриден” не засяга задвижващата система, а факта, че Fascination е разположен между CLK- и E-Class. CLK и следващото поколение на E-Class ще споделят една и съща предна маска – с четири леко ръбести фара. Смелата предна решетка също ще бъде ползвана и в двата модела.

На CLK дълго време се гледаше като на своебразна coupe-версия на E-Class, въпреки че всъщност е базиран на платформата на C-Class. Макар и да не е потвърдено, според слуховете новият CLK ще ползва същата платформа като на E-Class, а може и да споделя някои от двигателите. Това почти сигурно включва предстоящата хибридна система Bluetech, планирана за 2010 година.

Както вече стана дума, има спекулации, че името на CLK всъщност може да бъде CLE, за да се доближава до идеята за E-Class. Единственото е, че името CLK е много добре познато и би било загуба, ако германците се откажат от него. Фактите са обаче, че Mercedes Benz наскоро са регистрирали името CLE, така че определено това е голяма възможност.