Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес няма да реши проблемите с колата до края на сезона, смята...

Мерцедес няма да реши проблемите с колата до края на сезона, смята Хамилтън

63
0

Екипът на Мерцедес няма да може да реши основния проблем на болида си до края на сезона. Това смята лидерът в шампионата Люис Хамилтън.

Става въпрос за невъзможността на болида да е на топниво на бавните писти, изискващи голяма сила на притискане, каквато беше тази в Сингапур. Това обаче два ли има особено значение с оглед на това, че до края на сезона състезания на такива трасета реално няма.

„Този уикенд наистина показа къде са нашите слабости по отношение на колата и нейните характеристики, коментира Люис. – На сухо ни нямаше никакви и да спечелим на такава писта, която е може би най-лошата за нас след Монако, е страхотен резултат. Трябва да останем здраво стъпили на краката си и да се опитваме да извадим всичко от колата в следващите надпревари.“

Според Хамилтън слабите места на колата могат да бъдат отстранени най-рано за следващия сезон, но и това не е сигурно с оглед на концепцията, която е възприета при сегашния болид с голямо междуосие, което дава предимство в бързите завои и на най-бързите писти в календара, като Монца и Силвърстоун.

„Трябва да сме сигурни, че каквото и да правим по отношение на представянето на колата на бавните писти, то няма да я направим по-лоша като цяло, защото тя всъщност е много добра навсякъде другаде“, коментира британецът.

Хамилтън смята, че предстоящото състезание в Малайзия ще е добро за Мерцедес, но следващото в Япония няма да е от най-силните за тима заради изискванията за високо ниво на притискане. След това в Остин Люис очаква Мерцедес отново да са силни, а в Бразилия според него Ферари ще са много бързи.