Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес остава фаворит и за 2017 г. според Хорнер

Мерцедес остава фаворит и за 2017 г. според Хорнер

56
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че Мерцедес остават фаворит в шампионата и за 2017 г., въпреки множеството промени в правилата за следващия сезон. Сребърните стрели доминират в спорта в последните 3 години и спечелиха всички пилотски и конструкторски титли.

С промяната на регулациите за следващия сезон обаче това може да се промени. При последната голяма промяна през 2009 г. в Ред Бул като цяло се справиха най-добре и доминираха в периода 2010-2013 г. Сега обаче Хорнер не е сигурен, че ще се случи същото и тимът му отново ще бъде най-добрият.

„Ще бъде трудно да победим Мерцедес, заяви босът. – Те ще започнат сезона като ясни фаворити. Тяхната доминация беше прекалено силна в последните 3 години. Надяваме се единствено новите правила да балансират влиянието между шасито и двигателя. Междувременно работим и по задвижващата система, за да намалим изоставането си спрямо Мерцедес.

За момента новият регламент е просто лист хартия. Никой не знае в каква форма е, докато не се сравни със съперниците. Чак в Мелбърн ще стане ясно кой на какво ниво е, но със сигурност Мерцедес са фаворити. Те бяха необезпокоявани в продължение на 3 години, така че на нас ни е нужно да ги разконцентрираме и да ги поставим под напрежение.”