Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес представи W09

Мерцедес представи W09

135
0

Екипът на Мерцедес представи официално новата си кола W09. На специална церемония, излъчвана на живо в интернет, присъстваха пилотите на тима Люис Хамилтън и Валтери Ботас, както и спортният шеф Тото Волф.

По-рано през деня Ботас направи няколко обиколки с колата на Силвърстоун като част от филмовия ден, който екипът имаше за правене на снимки и клипове.

„За нас това е много специален момент, защото всичката здрава работа, свършена през зимата, най-после доведе до появата на новата ни кола, заяви Волф.

„Искам да се подобрявам и обичам да работя с този страхотен тим, каза Хамилтън. – Формула 1 никога не спи и момчетата в тима работят по колата. Да видя новата кола е като да видя произведение на изкуството. 

Тя е еволюция на миналогодишната, като е по-добра във всеки един аспект. На външен вид изглежда много подобна, но отвътре всичко е изменено, за да бъде по-добро.“

„Много е специално да съм първият пилот, карал новата кола, добави Ботас. – Всичко по нея работи добре и се усещаше добре. Свикнах с предпазния елемтн halo, въпреки че още ми е малко странно.“

Колата има доста стеснен нос в средната си част, а въпреки забраната на акулските перки за тази година има голям елемент над капака на двигателя, който ги наподобява много.

Резервни пилоти на тима тази година ще бъдат Паскал Верлайн, който загуби мястото си в Заубер, и ще кара в DTM, и Джордж Ръсел, който миналия сезон спечели титлата в GP3.