Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес щастливи от началото на уикенда въпреки някои проблеми

Мерцедес щастливи от началото на уикенда въпреки някои проблеми

46
0
Нико Розберг

С шесто и десето време приключиха петъчните свободни тренировки за Гран при на Австралия пилотите на Мерцедес Михаел Шумахер и Нико Розберг. И двамата бяха в прекрасно настроение в дните, предхождащи уикенда и духът се запази след сесиите, в които MGP W02 вървеше добре.

Първите ми впечатления са доста положителни. Научихме много неща днес и сме – в по-малка или по-голяма степен – там, където мислехме, че ще се намираме, макар да бе прекалено ветровито и трудно за управление. Ще оправим някои неща по болида за останалата част от уикенда, но въпреки всичко съм щастлив от видяното до момента. Бих искал да направя комплимент и на Пирели, тъй като гумите им работиха отлично днес – коментира Шумахер.

Розберг определи деня като приличен. Той посвети следобеда на дълги серии обиколки, за да провери именно износването и поведението на гумите.

Във втората сесия обаче бе по-сложно за мен, тъй като някои неща в автомобила не работеха нормално – призна Нико. – Трудно е да преценя какво ни е темпото спрямо това на останалите екипи, но според мен сме в прилична форма.

Като цяло пилотите изпълниха предварително начертаната програма, а през втората сесия караха около половин час и в състезателни условия, за да тренират използването на KERS и подвижното задно крило.

Имаме много неща за преглеждане преди квалификацията, но съм щастлив от старта на уикенда ни – бе категоричен шефът на отбора Рос Браун.